dinsdag 23 juli 2013

Bootwerker

 Er zijn zeker zo vijf tot tien blogs die ik volg. Sommige dagelijks via facebook andere zoek ik op als ik er zin in heb. De gemene deler is dat ze allemaal over eten gaan. Gezond eten. De een nog extremer dan de ander. Maar allen weren ze in ieder geval suiker en E-nummers. Sommige ook vlees, ei, vis of bijv alleen zuivel en tarwe uit overtuiging. 
En er zijn er een paar waar bij mijn nek haren overeind gaan staan, omdat ze zo extreem zijn dat ik me afvraag of ze uberhaupt nog een leuk leven hebben. (voedzo.nl =leuk  ohsheglows.com =leuk)

Daar word ik dan altijd een beetje koppig van, al ben ik zelf ook best een health freak en zal menig persoon van mijn adviezen een beetje kribbig worden (vader, schoonmoeder, ex-collega's, vriendinnen). Het zit niet echt in mijn aard om anderen voor hun kop te willen stoten en dus pas ik me aan. Zo ook dit weekend:

Ik ben net terug van een paar daagjes vakantie op de boot met mijn vader en zijn vriendin. Het was heerlijk om even weg te zijn uit het huis en de de dagelijkse beslommeringen, helemaal omdat het precies viel met de eerste hittegolf van dit jaar. Wat ik niet van te voren bedacht had, is dat het eigenlijk helemaal niet heel erg relaxed is met twee kinderen op een boot. Voor Nova was de boot te klein, de tocht te lang en het water te diep. ik hield mijn hart vast. Gelukkig kan Noortje wat kruipen betreft nog geen meters maken, maar daar had ik weer een andere zorg. Hoe blijft zij koel en in de schaduw en zorg ik dat ze niet verbrand? Zelf heb ik ook niet echt zeebenen. Lezen, hoge golven, binnen zitten, diesel lucht, wijn drinken, allemaal factoren die niet goed combineren .
                                 

Maar afijn ik ben me dus 4 dagen lang te buiten gegaan aan wijn (3 galzen verspreidt over hele dag), suikers (brood, smeersels, koekjes, chocola, ijsjes) en E-nummers want wel zo gemakkelijk op de boot  om bijvoorbeeld dressing te maken met een zakje (niet mijn idee) Ik heb me aangepast. De ochtenden begonnen nog redelijk met een kwarkje met amarant muesli en wat fruit. Daarna ging ik los. Zo extreem healthy als ik kan zijn, zo extreem goed kan ik me ook aanpassen.


                                                                                 

En nu zit ik dus op de blaren. Ik voel me echt een zoutzak. Mn buik is opgezwollen tot grand canyon achtige verschijningen en ik heb een vette pukkelachtige huid.
Waarom trap ik er toch elke keer weer in? Waarom pas ik me aan?
Vasndaag heb ik besloten dat ik het niet meer doe! Ik ga mijn lichaam niet meer vullen met rotzooi met shit die ik zelf niet koop, alleen maar om te laten zien dat ik ondanks mn healthy livestyle toch heel gewoon ben gebleven....

Dus morgen ochtend weer gewoon lekker een groene smoothie om mee te beginnen. 


-handje bio bevroren boerenkool
-handje bevroren bosvruchten
-kiwi
-banaan
-wortel
-amandelmelk
-piepklein beetje kokosvet


Mijn favo ontbijt zonder spijt.......Geen opmerkingen:

Een reactie posten