maandag 29 juli 2013

Hot yoga

Yoga is een serieuze aangelegenheid. Vooral hot yoga. Hot yoga bij 40 degrees op de overtoom helemaal. Ik heb me nu 3 keer 90 minuten bij 40 graden celcius dood staan zweten. Manlief had een introductie kaartje kado gedaan. De introductie kost €25,- en dan mag je zo vaak als je wilt binnen tien dagen.
Ik hou van warm, ik hou van yoga dus best een goede combi voor mij. Dacht ik. Ik heb nog nooit zo een spierpijn gehad van een yoga les.
 Ik vind ze daar alleen niet zo zen. De eerste keer kreeg ik een sneer omdat ik de datum verkeerd had, uiteindelijk leefde de dame achter de bar gewoon een dag te vroeg. De tweede keer werd de yogaleraar afgezeken door iemand die daar duidelijk de dienst uitmaakt. Dus de zaal werd vervuilt door negatieve energie. Hollands als ik ben ging ik vandaag toch weer. Het was erg druk. De meneer die de vorige keer de boosdoender was van de negatieve energie was deze keer de leraar. Eerlijk is eerlijk, hij gaf wel goed les. Hij legde dingen uit. Ik moet mijn 5 vingers bij elkaar houden om de spanning in mijn schouders weg te nemen. En naar rechts kijken als iedereen dat doet, simpelweg om elkaar de privacy te gunnen. Kijk, daar heb ik wat aan, want ik ben nou eenmaal erg nieuwsgierig en leergierig van karakter, en ook dwars. Bij goede argumentatie wil ik best meedoen met de flow. Dat hoort nou eenmaal bij serieuze zaken zoals yoga.


Eerder vandaag op de bakfiets wilde iemand me van rechts op het fietspad inhalen. Dat had ik niet door, ik sneed hem dus perongeluk af omdat ik netjes rechts wilde blijven rijden en dus kreeg ik het naar mijn hoofd geslingerd. Regels zijn regels en inhalen doe je van links.Ware het niet dat ik van links een chagerijnige brompot tref die "het altijd ook zo een gedoe vindt met die bakfietsen" Ja meneer dat is ook zo... OHMMMMMMM zen... ademen.

Weetje, eigenlijk voel ik me dus eigenlijk helemaal niet zen. Het begon na de eerste les yoga, vorige week woensdag dus, maar ik zie niet een direct verband, wellicht dat ik me meer bewust ben van mn eigen focus, zoals de 40 degrees hot yoga folder beloofde. Het zouden ook de planeten kunnen wezen, even een nare transit.
Ik heb echt een oerdrift in me om overal tegen in te gaan en dwars te liggen. Heel vervelend, zielig voor mijn directe omgeving, maar ook voor mij, ik moet namelijk de meeste tijd met mijzelf doorbrengen. Hoop dat het weer snel voorbij waait....


Zen is goed, stress niet. Nou heb ik geen langdurige stress maar toch. Niet goed voor hart en bloedvaten. 
Curcuma alias geelwortel is wel goed voor je hart en bloedvaten, en tegen kanker tumoren, osteoporose en nog meer. Liefst in een vetrijke omgeving zoals kokosvet of olijfolie in combinatie met zwarte peper. Dit op een lepeltje en je hebt een preventief en goedkoop middeltje om je bloedvaten te smeren. Het is niet lekker. 
Wel lekker met bijvoorbeeld bloemkool en linzen.Wat heb je nodig:

Bloemkool de roosjes
evt twee roosjes brocoli
knoflookje
uitje
1/2 blikje linzen
kurkuma
hot curry powder (mix van kruidenpoeders oa gember fenriek, koriander verkrijgbaar bij de AH)
peper
                                  schepje koksvet
                                 tomaatje
                                  1/4 komkommertje

De bloemkool, koflook, ui en evt de brocoli roosjes fijnmalen in de mixer. Het mixje in de pan met koksvet even omroeren. Kurkuma, hot curry poeder en peper even laten smelten en dan door de bloemkool mix. Linzen wassen en uitlekken en er ook bij doen.
Van het vuur nemen. Tomaat en komkommer fijn snijden en bij het bloemkool gerecht serveren. 

Ik had nog een heel klein beetje bruine rijst over van de dag ervoor, dat kan er ook bij. 
De bloemkool is een lekkere vulling en vervanging voor snelle koolhydraten. De Linzen geven je energie. 
Je zou voor een volwaardige maaltijd evt ei, kip of tofu erbij kunnen serveren. 

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten